Dansk højskole skal styrke unge grønlændere

Nu skal de danske højskoler være med til at styrke unge grønlænderes muligheder for et succesfuldt ophold på højskoler og efterskoler i Danmark.
Vrå efterskole. Foto © : Vrå Højskole
Skrevet af Karsten Sommer
24. september 2015 10:38

Det er på højskolen i Vrå i Nordjylland, som af Selvstyret er blevet udvalgt til at skulle undervise andre høj- og efterskoler i at tage godt i mod grønlandske elever.

- Selvstyret har set, at der er en stor succesrate blandt de elever, der har gået her på Vrå Højskole, så nu skal vi give vores erfaringer videre, fortæller forstander Pia Schnorr til Nordjyske Stiftstidende.

Hun er netop hjemvendt fra Grønland, hvor man startede samarbejdet med Selvstyret. Det skal munde ud i, at flere skal blive studieegnede af at komme på højskoleophold i Danmark, og dermed mindske frafaldet i det grønlandske uddannelsessystem.

- Højskoleopholdene skal give dem mere selvsikkerhed og hjælpe dem med at kommunikere bedre. For det er de nødt til at kunne, når de skal uddanne sig, fortæller hun til avisen.

Højskolen skal stå for at udarbejde undervisningsmateriale som andre høj-og efterskoler kan bruge.

Blandt andet skal de unge lære at tackle hjemve.

- Det er et rigtig stort problem for mange unge. På en højskole kan man prøve at være væk, mens der samtidig er nogen til at tage socialt hånd om dig, siger forstander Pia Schnoor til Nordjyske Stiftstidende.