Danmarkspræst i farezonen

I sparetider er intet helligt. Naalakkersuisut overvejer at spare den grønlandske præst i Danmark væk. I finanslovsforslaget for 2010 lægges der i hvert fald op til, at stillingen fjernes fra budgettet fra 1. januar 2011.
28. oktober 2009 05:17

Præsten Jens Kristian Kleist er orienteret om overvejelserne. Og biskop Sofie Petersen har haft et møde med naalakkersuisoq for kirke Mimi Karlsen om sagen:

- Om det så betyder, at spareforslaget i sidste ende bliver taget af bordet, ved jeg ikke. Men der er nu iværksat en række undersøgelser. Mere kan jeg ikke fortælle, afslører biskoppen til AG.

Jens Kristian Kleist er den eneste grønlandsk talende præst i Danmark. Han tager sig af alle kirkelige handlinger for grønlændere i Danmark. Såsom bryllupper, begravelser, barnedåb og konfirmationer.

Derudover kommer en stribe opgaver som sjælesørger for indsatte i Herstedvester, patienter på Rigshospitalet og Det Grønlandske Patienthjem.

- Endelig har jeg en del samtaler med ældre grønlændere, som er ramt af demens. De kan ikke længere huske det danske sprog, men kun grønlandsk, slutter Jens Kristian Kleist.