Danmark er ude af VM

Søndag røg Danmark ud af VM i fodbold efter en kamp, der startede og sluttede dramatisk, og som endte med at blive afgjort på straffesparkskonkurrence.
Skrevet af Merete Lindstrøm
02. juli 2018 12:49
Versionist Connie Fontain

Det va den danske målmand Kasper Schmeichel, der stjal billedet i kampen mod Kroatien som endte 1-1 efter ordinær spilletid.

Danmark scorede overraskende mod de kroatiske favoritter allerede i første minut, men det varede ikke længe før Kroatien udlignede i fjerde minut på en noget tilfældig bold.

Herefter var der nogenlunde ro på de to mandskaber med spredte chancer i begge ender og et uafgjort resultat.

25 minutter inde i overtiden fik Kroatien tilkendt straffe som slukkede Danmarks håb et øjeblik, men Schmeichel snuppede et - ikke overbevisende forsøg - fra en er verdens bedste fodboldspillere og redede dagen med en mulighed for Danmark i straffesparkskonkurrencen.

Desværre var det ikke nok, at Schmeichel stoppede to af de fem skytere, for Danmark brændte selv tre og er altså nu færdige ved VM efter en ellers flot indsats i den sidste kamp.