Danmark vil følge internationale OL-krav

De danske kvalifikationskrav til vinter-OL er blevet ændret, så de svarer til de internationale krav. Det sker efter massive protester fra Grønland. De danske kvalifikationskrav var nemlig strengere end de internationale optagelseskrav.
22. januar 2010 06:43

Den grønlandske langrendsløber Martin Møller er den direkte årsag til, at de danske kvalifikationskrav til vinter-OL er blevet lempet.

Ved OL i Torino for 4 år siden kom han ikke til start, selv om han havde opfyldt de internationale optagelseskrav. Det vakte harme her i Grønland, og episoden medførte en holdningsændring hos Danmarks Idrætsforbund, der nu har ændret reglerne, skriver Ritzau.

- Vi har en forpligtelse over for grønlænderne. De nye kriterier betyder, at de får en atlet med, og det betyder meget for deres nationalfølelse, siger DIF's tidligere formand Kai Holm.

DIF's nuværende formand afviser, at der bliver uddelt "badebilletter" til vinter-OL i Vancouver. Her stiller Danmark med et historisk stort hold på 18 mand. Heriblandt skiskytten Øystein Slettemark.