Foto: KNR

Samuelsen: Danmark har ikke blandet sig i kinesisk bud på lufthavne

Regeringen har ikke advaret Grønland om kinesisk bud på byggeordre i Grønland, siger udenrigsministeren.

Udtalelsen kommer efter at Kalaallit Airports A/S har godkendt et kinesisk selskab, der nu får lov at kæmpe med fem andre entreprenører om en ordre på udbygning af de tre nye lufthavne.

Den danske udenrigsminister Anders Samuelsen afviser i dag over for Ritzau en historie fra nyhedsbureauet Reuters om, at den danske regering har advaret Grønland om udbuddet.

Ifølge Reuters skulle advarslen skyldes, at valget af en kinesisk entreprenør kan gå ud over Danmarks forhold til landets nære allierede USA.

Reuters har talt med en højtstående dansk embedsmand, der anonymt siger til nyhedsbureauet, at vedkommende er "dybt bekymret. Kina har intet at gøre i Grønland".

- Danmark har et stort ansvar at leve op til med hensyn til vores tætteste allierede, USA, siger embedsmanden til Reuters.

- Men de anonyme citater i Reuters artikel er ikke et udtryk for regeringens holdning, skriver Anders Samuelsen i dag i en skriftlig kommentar.

Kalaallit Airports skrev i går i en pressemeddelelse, at China Communications Construction Company (CCC) er blevet udvalgt til at afgive bud på projektet sammen med fem andre selskaber.

Blandt de øvrige selskaber er to danske, et hollandsk, et canadisk og et fra Island.

Udenrigsministeren tilføjer i sin skriftlige kommentar, at den danske regering har valgt at anlægge en tilbageholdende linje i spørgsmål relateret til Grønland under den igangværende grønlandske valgkamp.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt