Damerne kommer igen i mølposen

De grønlandske håndboldpiger har ikke spillet officielle A-landskampe siden 2001, og det kommer de heller ikke til foreløbig.
14. januar 2013 10:01

Det er nu en kendsgerning, at de grønlandske håndboldpiger ikke kommer med til de panamerikanske mesterskaber i 2013. En 10 år gammel retorik bliver gentaget. Der skal satses på ungdommen for at kunne lave et slagkraftigt A-landshold på længere sigt.

Grønlands Håndbold Forbund vedtog efter VM 2001 i Italien, at der skal satses på ungdomssiden. Daværende landstræner Preben Clausen udtog en stor trup ungdomsspillere, som deltog i flere panamerikanske mesterskaber i forbindelse med en modningsproces, som skulle klæde pigerne på til at kunne stille op til VM kampe på seniorsiden.

U-20 landsholdet kvalificerede sig også til VM i Sydkorea i 2010, og er nu etablerede seniorspillere.

Nu får damerne den 10 år gamle besked endnu engang. Pigerne, som ellers var stillet en deltagelse i de panamerikanske mesterskaber i udsigt, må sluge en ny skuffelse. Deltagelsen i de panamerikanske mesterskaber i Chile ville have kostet 800.000 kroner.

- De 800.000 kr vil være bedre givet ud til mere træning og flere samlinger af de hjemlige spillere, siger Elise Bruun fra GHFs bestyrelse til KNR.gl.

GHFs bestyrelse har sammen med herrernes landstræner Niels Møller vedtaget at lave mere ungdomsrelateret træning både hos damer og herrer.

GHFs daværende bestyrelse meddelte ellers under den sidste ordinære generalforsamling at dameseniorerne får VM-kampe. Men det bliver ikke til de panamerikanske mesterskaber i 2013, meddeler GHF.