Damerne har bolden

GM i indefodbold for damer starter lørdag, hvor landstræner dou'en også kigger efter landsholdsemner.
Skrevet af Noah Mølgaard
17. marts 2011 13:02

151 kvindelige fodboldspillere samles i Godthåbhallen lørdag, hvor GM i indefodbold bliver fløjtet igang. Det bliver arrangørklubben B-67 og Aqissiaq fra Maniitsoq, der spiller åbningskampen.

Landstræner Bent Petersen og assistenttræner John Thorsen følger kampene og vil formentlig tilføje med et par spillere til bruttotruppen. De grønlandske fodboldpiger skal deltage i sommerens Island Games i Isle of Wight.

- Vi får mulighed for at se spillere, som vi ikke fik set sidste sommer. Det kan være at bruttotruppen, der nu er på 23 spillere bliver øget med et par spillere, siger Bent Petersen til KNR, der også oplyser, at holdet til Island Games bliver udtaget i maj.

Det er ikke kun landstræner dou'en, der vil holde øje med spillernes indsats under mesterskaberne. Deltagerne og dommerne skal nemlig pege på de spillere, der skal være med på Årets hold.

Der skal også kåres Årets spiller, Årets fighter, Årets tekniker og topscorer. Der bliver også givet en opmuntringspris til en spiller ligesom, der også bliver udpeget Årets dommer.

Kåringer vil ske under afslutningsfesten søndag aften.

NÛKs damer vandt guld og sølv sidste år. De øvrige deltagere bliver: N-85 fra Narsaq, Nagtoralik fra Paamiut, B-67 fra Nuuk, Aqissiaq fra Maniitsoq, T-41 fra Aasiaat, Nagdlúnguak og I-69 fra Ilulissat, UB-68 fra Uummannaq, UB-83 fra Upernavik og ATA fra Tasiilaq.