Dagen i dag er national ligestillingsdag

Ligestillingsrådet fejrer dagen ved at sætte fokus på børns ligestilling.
Skrevet af Martine Lind Krebs
20. maj 2014 08:52

- Den som tør at være sig selv er faktisk den stærkeste. Tør at være dig selv og kend dine rettigheder, lyder opfordringen på Grønlands nationale ligestillingsdag den 20. maj.

En dag, der har været fejret siden 2011. Den blev indført efter forslag fra IA.

Grønlands Ligestillingsråd og MIO samarbejder om at producere en børnebog om netop ligestilling i børnehøjde.

- Ligestilling drejer sig om at give det enkelte barn mulighed for at udfolde sig og udvikle sig fri for begrænsninger betinget af stereotype forestillinger om, hvad henholdsvis drenge og piger kan, skal og må. Der er ingen sandhed om, hvordan piger og drenge skal være, skriver rådet i en pressemeddelelse.

Børnebogen, der skal kunne bruges som undervisningsmateriale, men også sælges i handlen, skal inspirere børn og voksne til at tale med hinanden om værdier.

I anledningen af dagen har naalakkersuisoq for ligestilling også et budskab til os:

- Vi skal alle sammen huske at have ligestillingsperspektivet ind over, når der træffes beslutninger, dette gælder både for beslutninger i Inatsisartut, i erhvervslivet, vores børns institutioner og så videre. Ligestilling er så meget mere end kønskvotering i forskellige forsamlinger, – ligestilling handler om mangfoldighed, lighed og respekt i alle aspekter af livet, lyder det fra Nick Nielsen.