D glæder sig over "upopulære" beslutninger om fiskeri

Demokraterne jubler over Ane Hansens afvisning af hjælp til fiskerne. Siumut kræver omvendt, at også fiskerne får en hjælpepakke for at klare finanskrisen.
02. juli 2009 06:45

Demokraternes fiskeriordfører Andreas Uldum er begejstret for, at landsstyremedlem for fiskeri, Ane Hansen, både har sagt nej til fiskernes krav om mindstepriser og bebudet nedskæringer i fiskeriet af hellefisk.

- Det glæder Demokraterne, at vort land langt om længe har fået et ansvarligt landsstyremedlem for fiskeri, der også kan træffe upopulære beslutninger, lyder det fra Andreas Uldum.

- Der er ingen tvivl om, at Ane Hansen de næste dage vil blive udsat for et nærmest umenneskeligt pres for at omgøre sine modige beslutninger, men hun kan regne med opbakning fra Demokraterne, lyder det fra fiskeriordføreren.

Og Andreas Uldum kan have ret i sin spådom. Siumut mener nemlig, at fiskerne bør støttes mere. Royal Greenland har fået en hjælpepakke, der skaber ro i virksomheden, og det samme bør fiskerne have, mener formand Aleqa Hammond.

- Fiskerne oplever uro og dårlige indhandlingspriser, og Siumut mener, at man ikke kan gå udenom, at man også må gribe ind med en hjælpepakke, for at de også kan komme helskindet igennem finanskrisen, siger hun.