Dømt for barnedrab

Et par fra bygden Ukkusissat i Uummannaq fjorden er blevet idømt 9 års anbringelse i anstalten for domsfældte for at have dræbt et to-årigt barn.
Skrevet af Noah Mølgaard
22. september 2011 13:12

Et to-årigt barn døde af sine kvæstelser i marts 2010. Nu har Grønlands Landsret afsagt dom i sagen, hvor barnets mor og hendes samlever bliver idømt anbringelse i anstalten for domsfældte.

- De blev fundet skyldige i at have mishandlet barnet ved flere forskellige former for i flere måneder forud for barnets død, meddeler vicepolitimester Morten Nielsen.

- De havde også i marts 2010 tilført barnet så store skader, at barnet mistede bevistheden - og da der ikke blev hentet hjælp - afgik ved døden, siger Morten Nielsen.

Politiet har krævet 9 års anbringelse i anstalten for domsfældte og den blev fulgt at landsretten. Udgangspunktet ved drab er 6 års anbringelse i anstalten for domsfældte. Men retten har skærpet dommen, fordi offeret er et barn på kun to år.

- Dommen er efter anklagemyndighedens opfattelse udtryk for at det generelt betragtes som yders skærpende omstændigheder at vold og i særdeleshed drab begås overfor et barn, siger Morten Nielsen.