Dødulykker til søs skal bekæmpes

Den nye bekendtgørelse om 'sikkerhed i grønlandsk søterritorium', skal sikre at skibe der kommer udefra, har kendskab til de grønlandske farvande og vindforholdene.
14. juli 2009 18:00

Kontorchef i Infrastrukturstyrelsen Line Riis fortæller, at søsikkerheden i dag ellers er okay, men:

- Det vil være godt at få rederierne til at tænke mere over hvordan man sejler i de grønlandske farvande. Derfor har vi lavet den nye bekendtgørelse der blandt andet tvinger dem til at kunne dokumentere deres sejladserfaringer i grønlandske farvande, inden de kommer herop.

Bekendtgørelsen kan forhåbentlig ændre indstillingen til at sejle i de grønlandske farvande, så man ikke bare sejler uden at have viden om at der er is og at man kender vindforholdene, som er helt anderledes end i andre farvande, som man er vant til at sejle i.

Søsikkerheden bliver forhåbentligt ændret og forbedret ved at folk tænker sig en ekstra gang, siger kontorchef i Infrastrukturstyrelsen, Line Riis, og understreger, at det mest er de skibe, der tager hurtige ture langs kysten, der nu tvinges til at have mere kendskab til de grønlandske farvande.

Søfartsstyrelsen har i samarbejde med Infrastrukturstyrelsen udgivet den ny bekendtgørelse med virkning fra 1. juli.

- Forhåbentligt betyder det, at hvis der sker en ulykke eller et uheld, så ved skibene mere hvad de skal gøre når uheldet opstår. Så vi håber at det her bidrager til forøge søsikkerheden i grønlandske farvande, så der ikke sker uheld med dødelig udgang, sigde kontorchef i Infrastrukturstyrelsen Line Riis.