Dødsbrand i Iqaluit

I Iqaluit i Nunavut er mindst to personer i nat omkommet ved en brand i et boligkompleks. Omkring 300 mennesker er samtidig blevet hjemløse.
28. februar 2012 06:19

De nærmere omstændigheder ved branden er ikke klarlagt. Men branden brød ud sent søndag aften i en bygning med 22 kollegielejligheder for de studerende ved byens universitet Arctic College.

Branden bredte sig med eksplosionsagtig fart og beboere flygte ud af den brændende bygning i det tøj, de stod og gik i. Og temperaturen udenfor var på det tidspunkt på minus 50 grader.

Omkring 50 af de 300 hjemløse er børn. De mange beboere er nu evakueret og midlertidigt indkvarteret på en nærliggende skole.

Præsidenten for organisationen Inuit Tapiriit Kanatami, Mary Simon har udtrykt sin medfølelse med de mange, der er blevet hjemløse på grund af den voldsomme brand.
Og hun har samtidig opfordret alle i Canada til via Røde Kors at give tøj og anden hjælp til de mange hjemløse - navnlig er der behov for vintertøj i den hårde kulde.

Samtidig har luftfartsselskabet First Air tilbudt at flyve al nødhjælp til ofrene for den voldsomme brand i Iqaluit gratis.

Årsagen til branden er ikke klarlagt.