Dårligt indeklima kostede dyrt

Et millionbeløb og massive problemer med udslæt og eksem eller gener i luftvejene. Det har været prisen for Grønlandsbanken og dens personale i en langstrakt affære.
Skrevet af Mads Fisker
08. juli 2011 09:35

Gulvtæpperne i bankens hovedkvarter i Nuuk er blevet udpeget som den store synder efter længere tids detektivarbejde.

- Det er noget af det værste, man kan opleve som virksomhed. Man gør, hvad man kan, og det er frustrerende, at det har taget så lang tid at få kortlagt og løst problemerne. Og imens har folk døjet med eksem og gener i luftvejene, siger Carsten Th. Pedersen, der er administrationsdirektør samt sikkerhedsleder i Grønlandsbanken, til Sermitsiaq.

Godt to år efter banken flyttede ind i sit nye hovedsæde er tæpperne nu fjernet, regningen kan ligge på et sted mellem en og fem millioner kroner og undervejs har hele 37 ud af 78 ansatte anmeldt en arbejdsskade på grund af udslæt eller problemer med luftvejene, oplyser Grønlandsbanken.

Ifølge banken er der stadig medarbejdere, som ikke er kommet sig ovenpå de gener, som det dårlige indeklima har forårsaget. En række ansatte har fået anerkendt deres gener som en arbejdsbetinget lidelse og har derfor opnået erstatning.

Banken selv regner med at rejse et erstatningskrav, men det er endnu uklart, om det bliver over for MT Højgaard eller producenten af tæppet, Interface Floor.