Cuba misser PANAM

Den første kamp ved de Panamerikanske Mesterskaber måtte aflyses, på grund af afbud fra Cuba. Det oplyser projektleder i PANAM Poul Petersen.
Skrevet af Thomas Munk Veirum
16. juni 2018 12:50

De Panamerikanske Mesterskabers allerførste kamp måtte aflyses, da det ene hold - Cuba - meldte afbud sent fredag aften.

Det er stadig uklart hvorfor holdet ikke kommer med i turneringen, fortæller projektleder for PANAM2018, Poul Petersen:

- Det er et godt spørgsmål. Vi det faktisk ikke. Udgangspunktet var, at cubanerne ikke kunne komme med vores charterfly, fordi de var nægtet transitvisa af de canadiske myndigheder. Så prøvede de at komme til Grønland ved egen drift vis Europa, men det er så åbenbart ikke lykkedes.

Cuba skulle ellers have spillet den første kamp i mesterskaberne mod Guatemala kl 10 lørdag formiddag, men den kamp blev altså ikke til noget:

Cuba dømmes som taber

- Det betyder, at der kun er 11 hold i turneringen. De første tre kamp dage, skulle Cuba spille mod Guatamala, Peru og Argentina. De kampe, de bliver ikke spillet, siger Poul Petersen.

Poul Petersen fortæller, at Cuba bliver betragtet som taber i de kampe, som de skulle have spillet.

Udover et manglende hold, så melder projektlederen at alt er klar, så turneringen kan begynde:

 - Jamen holdene er her, de delegerede er her og publikum har købt billetter, så på den måde er vi jo klar. Der er nogle små logistiske udfordringer, som vi tager vare på, men jeg tror, det sker hver eneste gang, at der er nogle små problemer. Men turneringen og det hele starter nu her, siger Poul Petersen.

Alle kampene ved de Panamerikanske Mesterskaber kan ses på KNR tv. Lørdag aften møder Grønland Columbia, og det er cirka kl 20.40.

Rettelse - Det fremgik tidligere, at Grønlands kamp mod Columbia begynder kl 21. Det er ikke korrekt. Poul Petersen oplyser, at åbningsceremonien begynder kl 20, og umiddelbart bagefter - cirka kl 20.40 begynder kampen.