Corona-lukning: Alle aftaler i De Grønlandske Huse er aflyst

Borgere kan kun kontakte De Grønlandske Huse i Danmark på telefon og mail. Grønlandske efterskoleelever bør tage hjem til kontaktfamilier, lyder råd.
De Grønlandske Huse i Danmark har alle lukket på grund af coronavirus-situationen. I Odense hænger denne seddel i øjeblikket på fordøren. Snart bliver den udskiftet med en besked om, at samtlige arrangementer og møder er aflyst frem til 1. april. Foto © : Kirsten Mærsk
12. marts 2020 08:18

Mød ikke op i et af De Grønlandske Huse i Aarhus, Aalborg, Odense eller København.

Sådan lyder meldingen fra de fire huse, som fra torsdag og frem til 1. april holder lukket.

Alle ansatte i De Grønlandske Huse arbejder dog hjemmefra og er til at træffe på telefon og mail.

Det sker, efter statsministeren torsdag har bedt alle offentlige stedet i Danmark lukke midlertidigt for at forhindre coronavirussen i at sprede sig yderligere.

LÆS OGSÅ Forsøg på corona-bremse: Skoler og arbejdspladser lukker ned i Danmark

Alle fysiske aftaler med borgere hos De Grønlandske Huse er aflyst, ligesom alle sociale arrangementer i husene og aktiviteter i netværkscaféerne uden for de fire storbyer er aflyst. Også husenes butikker holder lukkede.

Det samme gælder det opsøgende arbejde blandt socialt udsatte grønlændere og aftaler hos for eksempel alkoholbehandlere, psykologer og hos retshjælpen, oplyser direktørene for de fire huse alle til KNR.

Situationen for efterskoleelever og studerende i udlandet afventes

I øjeblikket er uddannelsesafdelingerne i De Grønlandske Huse ved at kontakte de grønlandske elever på danske efterskoler. 

Alle danske skoler holder lukket i to uger. Og torsdag formiddag dansk tid lyder rådet, at de grønlandske elever tager hjem til deres kontaktfamilier, oplyser direktør i Det Grønlandske Hus i Aalborg, Bo Albrechtsen.

- Efterskoleeleverne bliver bedt om at tage til deres kontaktfamilier. Vi rådgiver til, at de bliver i Danmark, da der lige nu ikke er nogen smitte-tilfælde i Grønland.

Ifølge Efterskoleforeningen i Danmark har skoler dog åbent for elever, som ikke har mulighed for at rejse hjem til familier eller kontaktpersoner.

LÆS OGSÅ Epidemikommissionen: Vi er ikke i samme situation som Danmark

Husene afventer dog en udmelding fra Selvstyret, som holder møde om de grønlandske efterskoleelever i Danmark, torsdag morgen.

Det Grønlandske Hus i København er også ansvarlig for alle grønlandske studerende, der er på studieophold i udlandet. De har mulighed for at kontakte huset, hvis de har spørgsmål.

- Vores telefoner er åbne, så vores udenlandske studerende kan få svar, siger Leise Johnsen, direktør i Det Grønlandske Hus i København.