Corona-lukkede krisecentre går ud over hjemløse inuit i Montreal

De hjemløse inuit har det svært i Canada. Inden for den seneste måned er flere afgået ved døden under coronakrisen.
Flere krisecentre for de hjemløse har måtte lukke på grund af Covid-19 krisen.
11. september 2020 15:38

Der findes omkring 200 hjemløse inuit i Montreal. De har det svært, og det er endnu sværere nu på grund af Covid-19 krisen.

Emily Hoppe, en universitetsstuderende der arbejder som frivillig på et af krisecentrene i byen, fortæller til KNR, at flere krisecentre for de hjemløse har måtte lukke på grund af Covid-19 krisen. Enten fordi at centrene mangler personale, eller fordi de ikke kan overholde de nødvendige regler om Covid-19 forebyggelse.

Kitty Kakkinerk var en af de tre kvinder, der døde. Hun sov på en parkeringsplads, fordi der ikke var plads på et krisecenter. Det blev fatalt for hende. En aften blev hun udsat for vold, og hun prøvede at løbe væk, men under flugten blev hun kørt over og dræbt af en lastbil. De to andre kvinder blev også dræbt ved trafikuheld.

De tre inuitkvinder var indirekte ofre for Covid-19 epidemien, men der kan være mange andre, som er smittede, som dog ikke er en del af de officielle statistikker.

Særlige testfaciliteter

Der er blevet oprettet særlige testfaciliter for hjemløse inuit og andre oprindelige folk i Montreal, dog har kun 11 ladet sig teste indenfor den sidste måned.

De hjemløse har ikke mange muligheder for at overholde reglerne om at vaske hænder og holde en vis distance mellem sig.

Desuden har de heller ikke nogen adresse, hvor de kan modtage testresultaterne, hvis de endelig lader sig teste for corona virusset, siger Emily Hoppe.