Corona: Fem nye smittetilfælde i Nuuk

Der er fundet fem nye tilfælde af covid-19 på landsplan de sidste 24 timer. Alle fem tilfælde er at finde i hovedstaden.
De fem nye smittede i Nuuk har alle relationer til smittespredningen i institutionen Timmiaaqqat. Som i de foregående dage, er de nye smittede søskende og forældre til børn i institutionen. Foto © : KNR
Skrevet af Bibi Nathansen
12. september 2021 16:17

De fem nye smittede i Nuuk har alle relationer til smittespredningen i institutionen Timmiaaqqat. Som i de foregående dage, er de nye smittede søskende og forældre til børn i institutionen.

Det skriver Landslægeembedet på deres hjemmeside.

Det betyder, at der lige nu er 54 aktivt smittede med corona i hele Grønland.

Flest tilfælde er der i Kommuneqarfik Sermersooq med 38 smittetilfælde, dernæst ligger Qeqqata Kommunia med 15 aktivt smittede. I Avannaata Kommunia er én enkelt aktivt smittet. Både i Kommune Qeqertalik og Kommune Kujalleq er der lige nu ingen, der er smittet med covid-19.

Det har ikke været muligt at opgøre antal testede det seneste døgn.

LÆS OGSÅ Timmiaaqqat og Narsarmiutaq forbliver lukket

To børneinstitutioner i Nuuk, Timmiaaqqat og Narsarmiutaq blev mandag ramt af corona.

Institutionerne har siden da været lukket. Og de forbliver lukket et stykke tid endnu, skriver Kommuneqarfik Sermersooq.

Timmiaaqqat kan tidligst åbne igen tirsdag 14. september.

I løbet af ugen, der snart er gået, lukkede folkeskolen Atuarfik Samuel Kleinschmidt også, fordi en elev var blevet testet positiv for covid-19. Alle forældre i elevens klasse er blevet kontaktet, skriver myndighederne.

 

De seneste tal fra Landslægeembedets hjemmeside:

Foto © : Landslægeembedet