Copenhagen Pride med grønlandsk deltagelse

Lørdag deltog det Grønlandske Hus i København for første gang i Copenhagen Pride, og den grønlandske del af optoget voksede undervejs, fortæller én af deltagerne.
Skrevet af Jaaku Lyberth, Ritzau
19. august 2018 14:04

Rød, orange, gul, grøn, blå og lilla. Med alle regnbuens farver bevægede Copenhagen Pride sig lørdag eftermiddag gennem de københavnske gader. I år med flere deltagere end nogensinde.

180 grupper havde en vogn i paraden, hvor der deltog omkring 40.000 personer, som hylder mangfoldighed med fokus på seksuelle minoriteter.

Det Grønlandske Hus i København deltog for første gang officielt i Copenhagen Pride under navnet Gay Greenland - Sipineq.

Deltager: Det grønlandske hold voksede undervejs

Og én af deltagerne var Nukannguaq Mathiesen Fontain, der mener, at det er vigtigt og vise omverdenen, at homoseksualitet også handler om mangfoldighed .

- Det grønlandske hold i gaypriden var i begyndelsen omkring 20 stykker, siger Nukannguaq Mathiesen Fontain og fortsætter:

- Mens paraden gik, kom der flere og flere med i den grønlandske del af optoget.

LÆS OGSÅ Det Grønlandske Hus deltager i Copenhagen Pride for første gang

- Når tilskuerne så, at der var grønlændere med, blev de overraskede og råbte Grønland på dansk og engelsk og blandede sig med paraden, siger Nukannguaq Mathiesen Fontain.

Sidste år deltog op mod 25.000 personer i optoget. Det blev anslået, at over 300.000 personer fulgte paraden.

Det farverige optog begyndte lørdag ved middagstid i Danmark ved Frederiksberg Rådhus og gik 3,3 kilometer, inden det ved 15-tiden lokal tid nåede frem til Rådhuspladsen i København. Her var der et stort show.