Cirkus KNI giver ekstranummer

Den interne uro og balladen blandt de ansatte fortsætter i KNI. Senest måtte koncernen annullere en ansættelse for at tækkes medarbejderne.
16. januar 2014 08:13

En kvinde skulle onsdag d. 8. januar være startet på ny i KNI, men efter pres fra medarbejderne droppede ledelsen dog denne ansættelse. KNIs konstituerede direktør benægter sagen.

Kvinden, som ønsker at være anonym, var en af de medarbejdere, der ikke havde skrevet under på det famøse klagebrev, som en gruppe medarbejdere sendte til bestyrelsesformand, Niels Thomsen, og formand for Naalakkersuisut, Aleqa Hammond. Kvinden gav tværtimod udtryk for sin utilfredshed med denne handling, hvilket bragte hende i miskredit hos brevets afsendere, fortæller flere kilder til Radioavisen

De medarbejdere, der ikke skrev under på brevet, blev siden hen mobbet, og den nyansatte valgte midt i november at opsige sin stilling som business controller i KNI.

Den nye konstituerede økonomidirektør, Jan H. Lynge-Pedersen, ville dog gerne have hende tilbage og tilbød hende en stilling med start onsdag den 8. januar.

Sent tirsdag aften, dagen før hun skulle i gang, ringede Jan H. Lynge-Pedersen dog tilbage og fortalte, at hun desværre ikke kunne komme tilbage på kontoret.

Han var blevet kontaktet af konstitueret direktør, Peter Grønvold Samuelsen, der gav ham denne ordre. Selv var Peter Grønvold Samuelsen blevet kontaktet af de 14 medarbejdere, der var ophavsmænd til brevet. De ønskede ikke, at kvinden kom tilbage på kontoret, og det ønske valgte direktøren altså at efterleve.

Hun blev dog tilbudt at arbejde hjemmefra, men det tilbud takkede hun nej til.

Radioavisen er bekendt med kvindens identitet og har været i kontakt med hende. Hun ønsker ikke at kommentere på sagen, men bekræfter historien.

Radioavisen har været i kontakt med konstitueret direktør, Peter Grønvold Samuelsen, som benægter historien men ikke vil sige mere.

Direktøren henviser til økonomidirektør, Jan H. Lynge-Pedersen. Det har dog ikke været muligt at komme i kontakt med ham.