Cimber og Air Greenland forhandler

Der er kommet skred i forhandlingerne mellem Cimber Sterling og Air Greenland om adgang til indenrigsnettet. I sidste uge holdt repræsentanter fra de to selskaber et indledende møde.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
25. februar 2010 10:34

- Vi er glade for mødet og vi ser frem til at fortsætte dialogen, siger kommunikationsmedarbejder Signe Thorup fra Cimber Sterling.

Cimber Sterling droppede i januar måned planerne om at oprette en Atlantrute, da flyselskabet - med egne ord - ikke kunne få en aftale med Air Greenland om adgang til indenrigsnettet. Uden adgang til indenrigsnettet bliver passagernes rejser besværliggjort, fordi de skal tjekke bagagen ind igen, når de lander i Grønland, forklarede Cimber Sterling i slutningen af januar.

Air Greenlands administrerende direktør Michael Binzer undrede sig på det tidspunkt over den forklaring. Air Greenland havde hele tiden været villige til at forhandle, forklarede han til KNR, men en samarbejdsaftale skulle gå begge veje, så Air Greenlands passagerer også kunne få adgang til Cimber Sterlings indenrigsnet i Danmark.

Hvis aftalen bliver til noget, kommer der altså ikke alene en Atlantrute, hvor der står Cimber Sterling på siden af flyet. Air Greenlands passagerer slipper i så fald også for at tjekke dem selv og deres bagage ind, hvis de skal flyve videre med Cimber Sterling i Danmark.

- Vi håber, at vi kan starte et rigtig godt samarbejde med Air Greenland, således at vores passagere kan komme videre til andre byer i Grønland når vi kommer fra Aalborg og omvendt, når kan passager der kommer fra Grønland kan benytte vores net i indenrigruten, siger Signe Thorup.