Chokeret Jess

Det forfærder SIK, at de Polaroil nu melder ud, at ensprissystemet på flydende brændstoffer bliver afskaffet fra 1. januar 2013.
Skrevet af Jens Thorin
02. januar 2012 15:39

- Jeg må sige, at nytårstalen fra formand for Naalakkersuisut generelt set er god og at den behandler samfundsforholdene bredt. Men hvilken gavn har en tale, hvis indholdet ikke bliver ført ud i livet, spørger arbejdstagerorganisationens formand, Jess G. Berthelsen?

Han henviser til, at Kuupik Kleist under sin nytårstale sagde, at Naalakkersuisut i 2012 blandt andet vil prioritere at arbjde for, at mindske uligheden i Grønland.

- Vi er i SIK bekyurede for, at levevilkårene for vores medlemmer bliver mere uens. Vi er også bekymrede for, at konsekvensen af ensprissystemets afskaffelsen kan være, at levevilkårene bliver forskellige mellem byer og bygderne, skriver Jess G. Berthelsen.

SIK frygter nemlig, at priserne i bygder og andre steder med ringe konkurrence vil blive højere end i de større byer, hvor der er konkurrence. Og forskellen på brændstofpriserne vil smitte af på andre priseer, frygter SIK.

Derfor opfordrer SIK til at politikerne stopper planerne om at afskaffe ensprissystemet på flydende brændstoffer.