Chok: 50 procent stigning på varmeregningen

Landet over venter der lejere en ubehagelig overraskelse i postkassen i de her dage. Med mindre end en måneds varsel hæver boligselskabet A/S INI varmeregningen dramatisk i samtlige knap 10.000 lejemål.
Skrevet af Jette Andersen
07. juni 2012 10:53

Aconto beløbet på varmen stiger med ikke mindre end 50 procent allerede fra næste måned.

- Energi og oliepriser er steget og stiger generelt. Og der har været en kold vinter, hvor der har været meget mere varme end forudset. Det er også blevet vedtaget at vi skal sætte beløb af til vedligeholdelse af centralvarmeanlæg, siger fungerende kommunikationsdirektør i INI, Berit Frydendal.

Siden INI sidst regulerede aconto beløbet på varme i 2011, er oliepriserne steget to gange, som der ikke har været taget højde for.

Kommunikationsdirektør Berit Frydendal mener, at varslet på blot en måned er rimeligt og helt efter bogen.

Hun oplyser, INI har været igennem en lang række analyser og udregninger, for at kunne lande på et tal, der gør at selskabet kan betale olie- og varmeleverandørerne.

Hos formanden for lejernes landsorganisation, IPK, er den umiddelbare reaktion, at stigningen vil ramme landets lejere for hårdt.

-  Da jeg kom hjem i går og åbnede brevet, blev jeg forskrækket over at se, at varmeregningen stiger med 50 procent og så med så kort varsel. Min reaktion var selvfølgelig, at det er for meget, siger formanden for IPK, Marie Nielsen.

Hun vil i løbet af dagen diskutere INIs beslutning med sin bestyrelse, som senere vil komme med en samlet holdning til den markante stigning. 

INI kan endnu ikke oplyse, hvor stort et ekstra beløb landets lejere i alt skal betale, men sidste år var den samlede varmeregning i samtlige de knap 10.000 lejemål, INI administrerer, på 106 millioner kroner. Og med en stigning på 50 procent, kan stigningen altså meget vel lande på omkring 50 millioner kroner årligt.