Cheftandlæge beklager ventetid

En borger i Qasigiannguit er ikke den eneste, der har måttet vente meget længe på at få gebis og tandproteser, forklarer cheftandlæge.
27. maj 2014 10:22

I lørdags fortalte KNR, at en borger fra Qasigiannguit må vente over et år på at få gebis. I dag bekræfter cheftandlæge Olina Hansen, at der desværre tit er mange, der må vente i meget lang tid, når det handler om gebis og andre proteser.

- Det er desværre normalt, at man kan vente op til et år eller endda længere på sit gebis eller sin protese. Det skyldes en mangel på tandteknikere, siger Olina Hansen, der er landets cheftandlæge.

Sagen er heldigvis en anden, når det gælder tandlæger, siger hun.

- På tandlægesiden går det rigtig godt. Vi har i dag ansat flere fastansatte tandlæger end for to år siden for eksempel.

Cheftandlægen henvendte sig til KNR, da vi fejlagtigt fortalte, at der mangler mange tandlæger. Men det er faktisk rettere tandteknikere, som mangler her i landet.

Ventetiden opstår, fordi der i øjeblikket kun er fire tandteknikere, der kan udføre alt slags protesearbejde. Der er godt nok fem andre tandteknikere, men de har ikke den fulde uddannelse som klinisk tandtekniker, derfor kan de ikke hjælpe patienterne fra de kommer ind af døren, til de har gebisset i munden.

Olina Hansen ærgrer sig over tandteknikermanglen, der skaber store forsinkelser på gebis og proteser. Hun tror, det vil hjælpe, hvis faget gør sig mere synlig på GU og andre skoler. Det har været et problem, at der ikke er særligt mange ansøgere, når hun søger tandteknikere.