Charterflyvning skæpper i kassen

Air Greenland-koncernen kom ud af 2011 med et overskud på 51,3 millioner kroner efter skat.
Skrevet af Karsten Sommer
13. marts 2012 08:47

Det er et resultat 10,2 millioner kroner bedre end året før.

Og det er særlig indtægter fra selskabets charterafdeling, der har skæppet i kassen i 2011, fortæller koncernen.

Her har den stigende olie- og mineralefterforskning samt bygge- og anlægsopgaver som fx vandkraftværket Paakitsoq ved Ilulissat ført til et usædvanligt højt aktivitetsniveau, fortæller Air Greenland.

Charterafdelingen satte således i 2011 rekord i flyvetimer for både chartrede DASH-7 og ikke mindst de små helikoptere af typen AS 350, der fløj i hele 96 procent af de mulige flyvetimer.

Så på trods af at Air Greenland i 2011 måtte konstatere en mindre nedgang i antal passagerer på det ordinære rutenet, ifølge selskabet som følge af skærpet konkurrence, samt desuden kraftigt stigende brændstofpriser, lykkedes det alligevel at forbedre resultatet i 2011.

Og som en lille ekstra krølle på resultatet, er det også lykkedes Air Greenland, der tidligere i spøg blev kaldt "Immaqa Airways" - "Måske Flyver Vi-Airways", at forbedre punktligheden så over 70 procent af selskabets ruteflyvninger nu ankommer til tiden.

- Alt i alt kan vi godt tillade os at være stolte af vores resultat. Medarbejderne har løbet ekstra stærkt for at yde et godt produkt til vore kunder, siger bestyrelsesformand Jens Wittrup Willumsen som kommentar til årsregnskabet.