Charmetur til EU

En delegation på i alt 19 personer fra grønlandske virksomheder og organisationer var i sidste uge på studiebesøg i Bruxelles.
Skrevet af Karsten Sommer
11. maj 2010 06:06

Delegationen mødtes blandt andet med EU Kommissær Connie Hedegaard, europaparlamentsmedlem Morten Løkkegaard og med viceformand for Europa-Parlamentet Diana Wallis.

Hensigten med turen var at gøre opmærksom på, at Grønland er mere end sælskindssag og fiskekvoter, og at der i Grønland findes kompetente aktører, der ønsker at indgå i internationale samarbejdsprojekter.

- Nogle gange er vi lidt for hurtige til at slå på, at vi er et perifert samfund og at der derfor skal tages specielle hensyn til os. Men vi skal også huske, at vi ligger helt centralt i den stadigt vigtigere Arktiske Region og lige midt i mellem EU og USA. Vi skal på banen, når der er udenlandske projektaktiviteter i vores nærområder, fortæller Grønlands Turist- og Erhvervsråds Jan Mørch Pedersen.

GTE tog sidste år initiativet til EU-netværket i Grønland. Hensigten er at skabe et forum for de virksomheder og organisationer, der er interesserede i at indgå i internationale partnerskaber - særligt de EU-programmer Grønland har adgang til gennem OLT aftalen.

Netværket tæller p.t. 22 virksomheder og organisationer i Grønland.