Borgmesteren har således fået 1512 stemmer, hvilket er en del mere end de 77 stemmer, som Charlotte Ludvigsen fik ved kommunalvalget i 2017.Foto: KNR.

Charlotte Ludvigsen får flest stemmer i hovedstadskommunen

Jeg glæder mig til at tale med de andre partier i morgen, siger Charlotte Ludvigsen fra IA, der har fået flest stemmer i Kommuneqarfik Sermersooq.

IA-borgmesteren Charlotte Ludvigsen ser ud til at kunne fortsætte i borgmesterkontoret i Kommuneqarfik Sermersooq.

Borgmesteren har således fået 1512 stemmer, hvilket er en del mere end de 77 stemmer, som Charlotte Ludvigsen fik ved kommunalvalget i 2017.

Samtidig er Inuit Ataqatigiit hovedstadskommunens største parti med 45,1 procent. Siumut er næststørst med 29,4 procent.

- Jeg har fået allerflest stemmer. Jeg glæder mig til at tale med de andre partiet i morgen, siger Charlotte Ludvigsen.

Er det dig, der skal stå i spidsen for forhandlingerne nu?

- Ja, det er rigtigt. Og det er dejligt.

Ved seneste valg fik du 77 stemmer, og nu har du fået 1512 stemmer. Hvordan er det gået til?

- Ja, det er et kæmpe spring. Det har nok haft en effekt, at jeg blev borgmester midt i valgperioden. Nu vil jeg invitere alle partier til en runde, og det glæder jeg mig til.

Ludvigsen kom ind midt i valgperiode

Charlotte Ludvigsen kom ikke til borgmesterposten på traditionelvis i den netop afsluttede valgperiode.Hun blev valgt, efter at den tidligere borgmester Asii Chemnitz valgte at trække sig fra posten i utide i juni 2019.

Det skete, efter at medlemmer kommunalbestyrelsen havde udtrykt mistillid til borgmesteren og hendes parti. Striden bundede blandt andet i borgmesterens ageren i Tasiilaq-sagen.

Et flertal i kommunalbestyrelsen besluttede dengang, at Charlotte Ludvigsen skulle overtage posten.

Kommentarer