Carl Egedes fond har uddelt legater

En fisker og en fanger fra Nordgrønland har modtaget Carl Egedes fondens legat.
Foto © : KNR/Arkiv
Skrevet af Sara K. Jakobsen
07. januar 2015 06:53

Den 54-årige fanger fra Kangaamiut Albricht Kreutzmann, og den 18-årige fisker fra Niaqornat, Erninnguaq Kruse som hver får tildelt et hædersdiplom med et beløb på 5.000 kroner.

- Hvis den kvikke Erninnguaq ikke havde sejlet med sin far en stormfuld novemberdag for fire år siden, havde der været sket en forfærdelig hændelse. Midt i stormen har han styret den 30 fod store fiskefartøj, idet hans far øsede vand, for at fartøjet ikke kæntrede, skriver KNAPK om  Erninnguaq Kruse.

- Albricht Kreutzmann, kom til skade for to år siden ved et uheld, i dag kan han derfor arbejde som fisker og fanger. Albricht Kreutzmann har overtaget farttøjet Inungasoq fra sin far.

- Fartøjet har forsynet bygden og for den sags skyld kommunen, Maniitsoq, med hvalkød i mere end 50 år. Derfor mener vi, at Albricht Kreutzmann bør støttes i henhold til fundats teksten, som siger, at fiskere og fangere, der er kommet til skade under udøvelse af deres erhverv kan få støtte, det skriver KNAPK om fangeren Albricht Kreutzmann.

Diplomerne bliver overrakt på vegne af Carl Egede fonden, den 6. januar 2015, ved en sammenkomst på de lokale bygdebestyrelsers kontorlokaler.