Canadiske inuitter til Sisimiut

Sisimiut by får besøg af 100 canadiske inuitter fra Nunavik på søndag. Inuitterne er med skibet Cruise North Expeditions.
30. juli 2010 10:39

Inuitterne er på krydstogt i Arktis for at opleve forskelligheden i Arktis og møde andre unge inuitter fra Canada og Grønland.

Søndag formiddag får de canadiske inuitter rundvisning i Sisimiut, og herefter vil der være tværkulturelt show i Taseralik. Her vil Sisimiut byde de canadiske gæster blandt andet med trommedans, folkedans, breakdans, mens de canadiske inuitter vil bidrage med musik, strubesang og dans.

De unge inuitter fra Nunavik, der er med skibet sammen med ældre, er en del af et ungdomsprojekt, hvor ungdommen skal opleve forskelligheden i Arktis og møde andre unge i Canada og Grønland. De ældre, der er med i skibet, har til opgave at videregive deres viden til ungdommen. De ældre passagerer vil også få mulighed for at mødes med de ældre fra Sisimiut.

Passagererne har ikke selv har betalt for deres tur, og skibet, de sejler med, ejes af inuitter fra Nunavik og har til formål at give en oplevelse af den arktiske verden gennem inuitternes øjne.