Canadisk minister besøger arktisk forskningscenter

Carolyn Bennett, minister for nordlige anliggender i Canada, besøger den ny arktiske forskningsstation i Cambridge Bay, Iqaluktuuttiaq.
Foto © : Indigenous and Northern Affairs Canada
29. august 2017 13:48

Den nye arktiske forskningsstation, The High Arctic Research Station, fik officielt besøg i denne weekend.

Selvom nogle forskere allerede arbejder der, bliver stationen først indviet til november.

Som en del af besøget holdt Carolyn Bennett en tale i bygden om vigtigheden af arktisk forskning. Forskningsstationen er blevet en velkommen del af bygden og mange af bygdens beboere kom for at høre hende tale.

LÆS OGSÅ Arktisk forskningscenter er kommet godt i gang

- Det er det rette tidspunkt for Canada at få en sådan station, da der bliver mere og mere interesse i arktisk forskning på grund af klimaforandringerne. Hvad der er meget vigtigt for arktisk forskning er, at det inkluderer både traditionel viden og vestlig videnskab, sagde Bennett og fortsatte.

- Det er som at lægge to og to sammen og få det til at blive fem. Det giver bedre og mere interessante resultater når der er traditionel viden og vestlig viden i forskningen, sagde hun.

Mange unge og børn var med til hendes tale og hun udtalte til KNR, at hun var yderst glad for at se de helt unge inuit så de også kan blive interesseret i uddannelse og viden.