Canadisk mineindustri i fremmarch

2012 vil blive året hvor mineudvikling for alvor bliver igangsat i Quebec.
14. december 2011 13:51

I et tidligt nytårs interview med Jean Charest, første minister for Quebec provinsen, siger han, at 2012 vil blive det store og afgørende år for udvikling af mine-industrien i Nord Quebec.

I foråret formulerede hans regering en ny og meget omfattende plan for hele Nord Quebec,  en plan kaldet Plan Nord, der forventes at tiltrække over 400 milliarder kroner i private investeringer, mest fra de asiatiske lande. Der vil blive udvundet jern, nikkel, uran, guld og diamanter og mange andre metaller i de nye mineprojekter. Kina er allerede involveret i flere begyndende miner.

Quebec provinsen vil selv bygge det meste af den nødvendige infrastruktur og kan også tilbyde billig og rigelig vandkraft.

Planen omfatter hele den nordlige del af provinsen Quebec, et område der er to gange så stort som Frankrig og som også omfatter Nunavik.

Jean Charest vil nu i de næste uger, rejse rundt i hele Nord Quebec for at overbevise lokalbefolkningen om, at minedriften vil betyde en solid og stabil økonomisk fremtid for alle, men også en fremtid der vil blive anderledes end hvad folk er vant til.

I Montreal blev der allerede i sidste uge afholdt den første af flere store konferencer med oprindelige folk samt regerings- og industrifolk, for at diskutere de mange nye projekter. Konferencerne vil fortsætte til næste år, for der skal mange planer og mange penge til at skabe en ny fremtid i dette store område.