Canadisk møde om forsvundne kvinder

Der skal nu forberedes et nationalt rundbordsmøde om de mange forsvundne og myrdede oprindelige folks kvinder.
26. oktober 2014 13:57

Det var ledere af oprindelige folks organisationer såvel som Nordvestterritoriets leder, Robert Macleod og andre regeringsrepræsentanter, der kom med denne fælles beslutning efter et møde.

Det nationale rundbord vil fokusere på, hvordan vold imod kvinder kan forebygges; vold der nogen gange resulterer i at indianer, métis eller Inuit kvinder forsvinder eller bliver myrdet.

Til rundbordsmødet vil der komme ministre fra de forskellige provins og territoriale regeringer såvel som oprindelige folks ledere og representanter fra flere kvindeorganisationer, heriblandt, Inuit kvinde organisationen, Pauktuutit Inuit Women of Canada.

Læs også Inuitbefolkningen i Nunatsiavut kræver undersøgelse af forsvundne kvinder

Rebecca Kudloo, præsident for Pauktuutit organisationen udtaler til pressen, at dette er en meget positiv udvikling i vort samarbejde for at standse volden imod Inuit kvinder, børn og unge.

- Vold skaber en krise i mange af vore bygder og byer som mangler de helt fundamentale hjælpe services som findes alle andre steder i Canada. Vi ser frem til at arbejde sammen med provinserne og territorierne og håber at den canadiske centralregering vil slutte sig til vort initiativ, siger Rebecca Kudloo.

Terry Audla, president for ITK tilføjer, at hele landet bør arbejde I fællesskab for at stoppe den vold som ødelægger så mange liv og familier  og forhindre folk i at bygge en bedre fremtid for alle Inuit i Inuit Nunangat.

Det nationale  rundbords møde vil finde sted i februar måned.