Canadisk fagforening kræver rejestop

Royal Greenland er ved at overtage den canadiske fødevarevirksomhed Quin-Sea Fisheries, som især tjener penge på rejer og snekrabber. Men nu risikerer de at der bliver sat en stopper for den gode forretning.
Foto © : Håkan Dahlström/Flickr Creative Commons
Skrevet af Karsten Sommer
03. marts 2016 07:03

En lokal fagforening anbefaler nemlig, at der indføres et stop for rejefiskeri i et område ud for nordøstkysten af Newfoundland og den sydlige østkyst af Labrador, hvor Quin-Sea Fisheries henter en vis del af de 11.000 tons rejer og snekrabber, som de årligt forarbejder, det skriver avisen AG.

Anbefalingen kommer på baggrund af en undersøgelse, hvor det fremgår, at reje-biomassen er faldet med 40 procent i det forløbne år.

En talsmand for fiskeindustrien undre sig ifølge AG over fagforeningens "voldsomme krav", som han kalder det, og understreger, at det er standard praksis inden for enhver form for fiskeri, at man først gennemfører kvoteændringer i den efterfølgende sæson.

Læs også Royal Greenlands salg af rejer vokser

Ifølge den canadiske nyhedsstation CBC News vil der i løbet af marts komme en mere detaljeret rapport om rejebestanden.

Hos Royal Greenland mener man stadigvæk, at det er en god investering, da de slår fast, at Quin-sea Fisheries producerer lige så mange krabber som rejer.

Desuden understreger direktør for Royal Greenland, at de som fødevarevirksomhed er vant til at omstille sig til nye situationer.

- Hvis der er færre rejer og flere torsk, må man - i hvert fald delvist omstille fra førstnævnte til sidstnævnte, siger Mikael Thinghuus til AG.

Læs også Royal Greenland køber op i Canada