Canadisk ekspræst får 19 års fængsel for pædofili

Den tidligere katolske præst Eric Dejaeger er fundet skyldig i 32 tilfælde af overgreb mod inuit børn i Igloolik i Nunavut.
Igloolik
Skrevet af Camilla Dam
05. februar 2015 15:36

De mange sager stammer fra årene mellem 1978 og 1982, hvor den nu 67-årige mand var præst i det canadiske territorium. Det skriver den canadiske tv-station CBC.

- Din selviskhed har ødelagt en generation af unge romerskkatolske sognebørn i Igloolik. Mange liv er ændret for evigt af din mørke arv. Dine lovovertrædelser betød enden på livet og begyndelsen på ren overlevelse for mange af dine ofre.

Læs også Overgreb i Igloolik

- Nu må du bøde for dine mange fejl. Denne dom er kun begyndelsen på din udsoning, sagde dommer Robert Kilpatrick ved domsafsigelsen ved retten i Nunavuts hovedstad Iqaluit.

Blandt hans ofre var 12 drenge og 10 piger i alderen mellem otte og 12 år, som han blandt andet lokkede til sig med mad.

Staten gik efter en dom på 25 år, mens forsvaret satsede på 12 år, men det blev altså 19 år bag lås og slå.  Otte af årene er allerede afsonet, da han har været tilbageholdt siden anholdelsen 2011, hvor anklager og forsvarer var enige om at disse dage talte dobbelt.

Eric Dejaeger er tidligere dømt for lignende forhold i 1990. Dengang fik han fem års fængsel og blev sluppet løs efter 18 måneder.