Canadas parlament lover hjælp til Inuit

Det canadiske parlament blev åbnet i fredags med den såkaldte trontale - det vil sige en tale holdt af den canadiske generalguvernør til både underhuset og senatet. Og i denne tale var der gode nyheder for Inuit.
06. juni 2011 05:15

Generalguvernør David Johnston,  lovede i talen, at den sidste del af Dempster hovedvejen fra Inuvik til Tuktoyaktuk, nu efter mange år langt om længe vil blive færdigbygget. Noget der vil blive til stor gavn for Inuvialuit i det vestlige arktis.

Der blev også lovet bedre digital kommunikation og dermed et bedre og hurtigere internet i alle de 53 arktiske byer og bydger. Indtil nu har der kun været dårlige eller meget langsomme forbindelser til nettet mange steder.

Desuden blev der i talen  lovet en udvidet hjælp til bedre uddannelse for Inuit og en bedre beskyttelse af miljøet.

Den nationale Inuit sammenslutning, Inuit Tapiriit Kanatami, siger i en kommentar, at den værdsætter talen og de løfter, den giver. Men samtidig er sammenslutningen ked af,  at generalguvernøren ikke nævnte klimaforandringerne, og hvad der kan gøres for at hjælpe de  arktiske byer og bygder hvor klimaforandringer vil have en indflydelse.