Canadas inuitter får uddannelsesstrategi

Inuit i Canada får deres egen uddannelsesstrategi. Den skal finde en løsning på, hvordan et tosproget uddannelsessystem kan bygges op, og pensum får inuit som omdrejningspunkt.
24. september 2009 13:15

I går afholdes det første møde af den nye nationale komité for Inuit-uddannelse, the National Committee on Inuit Education. Komiteen blev etableret i april i år, da den canadiske minister for nordlige anliggende, Chuck Strahl, og præsidenten for Inuit Tapiriit Kanatami, Mary Simon, underskrev en aftale om sammen at lave en national strategi for Inuit-uddannelse.

Strategien vil blandt andet behandle spørgsmålet om, hvordan et tosproget uddannelsessystem kan oprettes samt hvordan et inuit-centreret pensum kan udarbejdes. Desuden vil strategien indeholde en undersøgelse af, hvilke uddannelsesmetoder der har vist sig at give de bedste resultater i Nunavut, Nunavik, Nunatsiavut og Inuvialuit regionen.

Målet med strategien er, at oprette nationale mål og retningslinier for inuit-uddannelse og, at lukke den afstand, der i øjeblikket findes mellem uddannelsen af inuit og ikke-inuit. En talsmand for Inuit Tapiriit Kanatami udtaler, at uddannelse er nøglen til at forbedre Inuits sociale og økonomiske velbefindende. Den nationale Inuit uddannelsesstrategi forventes færdig til september 2010.