Canada vil mindes myrdede kvinder

De forsvundne og myrdede kvinder er inuit, indianere og Métis. Nu er der afsat 65 millioner kroner til mindearrangementer.
Foto © : Ansgar Walk, via Wikimedia Commons
03. juli 2019 13:18

En undersøgelseskommissionen om forsvundne og myrdede inuit-, indianer- og métiskvinder udgav en rapport i begyndelsen af juni. Rapporten anbefalede blandt andet, at det er vigtigt, at kvinderne bliver mindet.

Den canadiske regering har derfor netop givet 65 millioner kroner til at lave omkring 100 mindearrangementer. 

Initiativet blev annonceret i den forløbne uge af Maryam Monsef, der er minister for kvinder og ligestilling.

Hun sagde, at regeringen lytter til de overlevende og til familierne, som fortæller, at for at de har brug for en pause i hverdagen for at kunne komme videre i livet. 

LÆS OGSÅ Canada forbereder undersøgelse af myrdede inuitkvinder

-  Det er, hvad vi gør ved at støtte disse mindearrangementer hen over landet. Vi skal aldrig glemme vores søstre, og så vi kan forhindre sådan nogle tragedier i fremtiden, sagde minister Monsef, da hun annoncerede bevillingen på 65 millioner kroner.

Mindearrangementerne kan blive meget forskellige: En konference, en digtsamling, en statue, en koncert, fællesspisning eller hvad de lokale arrangører bestemmer.

Både oprindelige folk og andre canadiere har i flere år bedt den canadiske regering om at igangsætte en undersøgelse om de mange inuit-, indianer- og metiskvinder, som er sporløst forsvundet eller myrdet.

Officielt bliver der talt om cirka 1200, men nogle organisationer mener at tallene kan være helt oppe på over 6000 forsvundne kvinder.