Canada venter med at bore til 2014

Canada vil nu bede Grønland om flere oplysninger om de olieboringer der til sommer skal udføres i Davis Strædet.
29. maj 2010 13:50

Canadas miljøminister Jim Prentice vil bede Grønland om flere oplysninger angående de boringer der planlægges i Davisstrædet nu i år. På grund af oliekatastrofen i den mexicanske bugt er man i Canada blevet meget opmærksomme på de farer der kan være ved olieboringer.

Den canadiske miljøminister Jim Prentice udtalte i denne uge i et interview med avisen Calgary Herald, at Canada ikke har planer om at bore i de arktiske egne inden 2014, hvilket skulle være tidsnok til at vurdere om man kan lære noget fra BP’s oliespild.

Han sagde videre, at man er bekymret over de to olieboringer som Grønland vil udføre i Davis Strædet og om de olieboringslicenser, Grønland har givet.

Den canadiske miljøminister vil diskutere disse bekymringer og bede om yderligere oplysninger, når han den 9. juni mødes med grønlandske repræsentanter ved et møde med arktiske miljøministre,

- Vi er alle rystede over hvad der er sket i den mexicanske bugt og ingen ønsker at se noget lignede i de arktiske egne. Vi bliver nødt til at være helt sikre på at vi følger de højeste miljømæssige normer for alt hvad vi udfører i de arktiske egne og at vi er forberedt på alle muligheder, sluttede den canadiske miljøminister, Jim Prentice.