Canada styrker redningsberedskabet

Canada vil i næste uge afprøve en ny eftersøgnings -og redningsplan til brug ved mulige katastrofer i de arktiske egne.
31. marts 2011 14:12

Et af de store problemer i Canadas arktiske egne er, at den stigende trafik og industrielle udvikling. Det betyder, at risikoen for en ulykke bliver større og større.

Indtil nu har redningsmandskaber og eftersøgningstjenester for det meste være stationeret på baser i det sydlige Canada, langt væk fra de arktiske egne, derfor kan det tage timevis at nå frem til et ulykkessted.

Det vil Canada nu gøre noget ved og derfor vil den canadiske hær i næste uge afprøve en ny eftersøgningsplan. General Chretien, som vil lede den såkaldte Nunalivut-øvelse fra Resolute Bay, udtaler til Globe and Mail, at Nunavilut-øvelsen er et projekt der satser på at få tropper til et ulykkested så hurtigt som muligt.

Øvelsen vil blandt andet benytte sig af Inuit Rangers patruljen, en slags civil forsvarsstyrke, der findes i de fleste bygder, men det er oftest unge eller ældre Inuit, som ikke altid har den tilstrækkelige træning. 

Målet med Nunalivut-øvelsen er, at oprette en redningsplan som kan få tropper til et hvilket som helst ulykkested i de arktiske egne indenfor 6 timer.