Canada: Nye afsløringer af børneeksperimenter

Det er ikke slut med afsløringer af de absurde forhold, der blev budt børn af indianer, inuit og métis på de berygtede kostskoler i Canada.
17. januar 2015 13:00

Ry Moran, direktør for forsknings centret ved sandheds og forsonings kommissionen i provinsen Manitoba, udtaler til APTN TV netværk at kommissionen har fundet nye arkivoptegnelser, der omhandler de forsøg der blev foretaget på de unge kostskoleelever op igennem forrige århundrede.

 

Det er eksprimenter, der i dag lyder meget mærkelige, men det var sikkert alvorligt ment i krigsperioden 1940-41. Forsøgene gik ud på at undersøge om oprindelige folks børn havde specielle psykiske kræfter! Dvs om de kunne føle eller fornemme ting, som andre ikke kunne? Og om de var istand til at kommunikere ved hjælp af telepati, dvs blot med tanker der kunne overføres til andre.

 

Ry Moran ved ikke bestemt hvad formålet var, men tænker forskerne troede at disse mulige psykiske evner kunne blive nyttige i en krigssituation, måske som spioner?

 

Det er allerede kommet frem igennem forsoningskommissionens arbejde, at der var blevet foretaget andre forsøg; blandt andet i 1950erne med at sulte børnene. Desuden havde der i de samme år været lægevidenskabelige forsøg med hudtransplantationer fra et inuit barn til et andet.

 

Som Ry Moran fra sandheds og forsonings kommissionen siger: Der er åbenbart ingen ende på de underlige hændelser vi finder frem til igennem vor forskning såvel som vidneudsagn.