Hvert år den 11. november bliver der holdt mindeceremonier i hele Canada. Den 11. november var dagen for afslutningen på Første Verdenskrig i 1918.Foto: Patrick Doyle/Reuters/Ritzau Scanpix

Canada har afholdt den årlige mindedag for soldater

Mandag afholdt Canada den årlige mindedag, Remembrance Day, for sårede eller døde canadiske soldater fra de krige, Canada har deltaget i.

Hvert år den 11. november bliver der holdt mindeceremonier i hele Canada. Den 11. november, Remembrance Day, var dagen for afslutningen på Første Verdenskrig i 1918.

I Labrador, hvor der også blev afholdt mindeceremonier, er dagen særligt relevant for den oprindelige befolkning. 15 inuit fra Labrador kæmpede nemlig med i Første Verdenskrig, og de mindes hvert år på Remembrance Day.

Ud over de 15 inuit fra Labrador var kun få inuit fra de andre arktiske egne i Canada med i de krige, landet deltog i. Det skyldtes blandt andet transportvanskeligheder i de to verdenskrige.

Nogle enkelte fra Nunavik deltog i krigene, men hvor mange er usikkert. Inuit blev nemlig registreret som oprindelige folk i statistikkerne og ikke specielt som inuit.

Der blev også afholdt mindeceremonier i både Iqaluit, Rankin Inlet og Cambridge Bay og i de mindre lokalsamfund.

Mindeceremonierne bestod af taler, militærmusik og et minuts stilhed på tidspunktet for afslutningen på Første Verdenskrig, kl 11 minutter over 11.

Mindedagen er en helligdag de fleste steder i Canada.

Mindeceremonierne bestod af taler, militærmusik og et minuts stilhed på tidspunktet for afslutningen på Første Verdenskrig, kl 11 minutter over 11.Foto: Patrick Doyle/Reuters/Ritzau Scanpix

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt