Canada beder WTO om hjælp

Den canadiske regering beder nu verdens handelsorganisation, WTO, om hjælp i sagen om EUs forbud mod salg af sælskindsprodukter.
14. februar 2011 16:28

Den canadiske regering har flere gange siden 2009 bedt verdens handelssorganisation om hjælp i forsøget på at få ophævet EUs forbud mod salg af sælskindsprodukter. Det har dog indtil videre ikke givet resultat, så nu har den canadiske regering bedt om handelsorganisationen om at oprette et formelt mæglingsråd til at løse uenigheden mellem Canada og EU.

Ministeren for nordlige anliggender, John Duncan, skriver i en pressemeddelse, at Canadas formelle henvendelse til handelssorganisationen er meget vigtigt for Inuit, fordi det er nødvendigt for Inuit som lever i afsondrede bygder, hvor mulighederne for indtjening er begrænsede, at kunne sælge deres sælskindsprodukter. - Jeg håber at denne process nu vil finde en løsning på dette unødvendige og unfair EU forbud, lyder håbet fra John Duncan.

Den canadiske fiskeriminister, Gail Shea, udtaler, at man vil beskytte Canadas sælindustri og støtter fuldt ud op om de tusinder af fangere i de nordlige og østlige dele af Canada, der lever af sælfangst.

Og sundhedsminister samt minister for de nordlige egne, Leona Aglukkaq, understreger, at den undtagelse som EU har givet til sælskindprodukter fanget af Inuit ikke har haft nogen stor betydning, da import-forbuddet i det hele taget har betydet, at selv de tilladte sælprodukter har svært ved at blive afsat til de europæiske markeder.

- Derfor er jeg er glad for, at vores regering nu tager dette skridt for at beskytte Inuit, som vil sælge produkter fra deres bæredygtige og tradionelle sæljagt, siger Leona Aglukkaq.