Canada afsætter 400 millioner til arktisk forskning

Som led i Canadas arktiske strategi afsættes der nu 400 millioner kroner til arktisk forskning.
06. august 2009 11:34

Arktisk forskning er yderst vigtig for Canadas krav om suverænitet i de arktiske egne dvs ejerskab over disse egne… og derfor støtter regeringen forskning på mange måder for som den canadiske statsminister Stephen Harper siger, hvis vi vil udvikle og beskytte de arktiske egne, så må vi kende dem først. At fremme arktisk forskning er blevet en vigtig del af regeringens arktiske strategi.

Indenfor de næste to år vil regeringen bygge et forskningscenter i verdenklasse og vil investerer lidt over 400 millioner kroner for at gøre dette nye forskningscenter så moderne og teknologisk vel-udstyret som muligt. Leona Aglukkaq, parlaments medlem for Nunavut udtaler at sådan et forskningscenter, som regeringen nu vil bygge, vil komme mange generationer af Inuit til gode.

Det vil blive bygget i Nunavut i en af de nordligste bygder. Der er tale om Resolute Bay, Cambridge Bay eller Pond Inlet. Det forventes at Statsminister Harper, som skal på en arktisk tur senere i august, da vil offentliggøre hvilket sted er blevet valgt til dette nye forskningscenter.