Campus Kujalleq begynder uddannelse af Adventure Guider

24 elever fra hele landet er som de første netop begyndt på den nyoprettede uddannelse til Adventure Guide i Ilulissat.
Elever og instruktører på det første hold i Adventure Guidening. Foto © : Campus Kujalleq
Skrevet af Thomas Munk Veirum
13. august 2016 15:35

Siden 2013 har Campus Kujalleq haft en uddannelse til Arktisk Guide, som har været en stor succes ifølge skolen, og nu har Campus Kujalleq også en uddannelse inden for såkaldt Adventure Guidening.

Uddannelsen varer et halvt år og foregår i Ilulissat og afsluttes i december på Campus Kujalleq i Qaqortoq. Det skriver uddannnelseschef på Campus Kujalleq, Rie Oldenburg i en pressemeddelelse.

Uddannelsen er lavet efter islandske forbilleder og i samarbejde med forskellige grønlandske turismeaktører. Eleverne undervises blandt andet i flora, fauna og geologi i Grønland og adventure guide teknikker.

De udendørs elementer i uddannelsen gennemføres i Ilulissat, hvorefter eleverne kommer til Campus Kujalleq i Qaqortoq.

- Uddannelsen er til elever, som holder af natur og har lyst til at guide i bynære områder,  - enten til fods eller som bådføre og på ture af længere varighed med udendørs overnatning, forklarer Rie Oldenburg i pressemeddelelsen.

Når eleverne har gennemført uddannelsen, kan de fungere som adventure turistguide i hele landet. Uddannelsen er desuden indrettet således, at eleverne kan arbejde som guider i udlandet, når højsæsonen er slut i Grønland.