Cairn vil bore igen

Cairn Energy overvejer at gennemføre én olieboring mere i denne sæson, udover de 4 boringer som allerede har været planlagt. Det fremgår af Cairn Energys halvårsrapport, som netop er blevet offentliggjort.

Det skotske olieselskab ramte ikke plet under boringerne i Lady Franklin brønden 300 km. vest for Nuuk, og dén brønd er nu lukket ned og forladt.
Ligesom Atammik-feltet 200 km ud for Nuuk også foreløbigt er lukket ned.

I stedet er Cairns Energys to hyrede borerigge Leiv Eiriksson og Ocean Rig Corcovado rykket nordpå, hvor der er to boringer i gang netop nu.

Dels i Napariaq-feltet og dels i Eqqua-feltet begge i Disko Vest-området.

Men det er ikke nok, for nu vil Cairn Energy også bore en 5. brønd i denne sæson, lyder det i selskabets halvårsrapport.

Her lyder det, at (citat) "såfremt tiden tillader det, og de nødvendige tilladelser bliver givet, overvejer vi en ekstra brønd i Atammik-feltet" (citat slut).

Og trods de foreløbigt manglende tegn på olieforekomst ved denne sommers boringer, er der fortsat optimisme omkring aktiviteterne i Grønland.

Cairn Energy bemærker således i deres halvårsrapport, at man har opbygget en stærk og ledende position i forhold til olieefterforskningen i Grønland ret tidligt, og at Cairn stadig mener, at der er gode muligheder i dets 11 oliefelter som i alt dækker et område på hele 102.000 km2.

- Cairn er begejstret for udsigterne og mulighederne i forlængelse af udforskningen ud for Grønlands kyst. Efter at have udført boringer i 4 ud af 10 brønde, har vi sikret os en betydelig mængde eksklusiv data og viden om området, lyder det således i rapporten.

Denne sommers boringer koster selskabet 3,1 milliarder, ifølge deres egen angivelse. Og den resultatløse boring i LF7-1 brønden i Lady Franklin-feltet  har foreløbigt kostet en halv milliard, men selskabet forventer, at dén udgift ender med at stige til 772 millioner kroner.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt