Cairn vil bore igen

Cairn Energy overvejer at gennemføre én olieboring mere i denne sæson, udover de 4 boringer som allerede har været planlagt. Det fremgår af Cairn Energys halvårsrapport, som netop er blevet offentliggjort.
Skrevet af Naimah Hussain
24. august 2011 07:25

Det skotske olieselskab ramte ikke plet under boringerne i Lady Franklin brønden 300 km. vest for Nuuk, og dén brønd er nu lukket ned og forladt.
Ligesom Atammik-feltet 200 km ud for Nuuk også foreløbigt er lukket ned.

I stedet er Cairns Energys to hyrede borerigge Leiv Eiriksson og Ocean Rig Corcovado rykket nordpå, hvor der er to boringer i gang netop nu.

Dels i Napariaq-feltet og dels i Eqqua-feltet begge i Disko Vest-området.

Men det er ikke nok, for nu vil Cairn Energy også bore en 5. brønd i denne sæson, lyder det i selskabets halvårsrapport.

Her lyder det, at (citat) "såfremt tiden tillader det, og de nødvendige tilladelser bliver givet, overvejer vi en ekstra brønd i Atammik-feltet" (citat slut).

Og trods de foreløbigt manglende tegn på olieforekomst ved denne sommers boringer, er der fortsat optimisme omkring aktiviteterne i Grønland.

Cairn Energy bemærker således i deres halvårsrapport, at man har opbygget en stærk og ledende position i forhold til olieefterforskningen i Grønland ret tidligt, og at Cairn stadig mener, at der er gode muligheder i dets 11 oliefelter som i alt dækker et område på hele 102.000 km2.

- Cairn er begejstret for udsigterne og mulighederne i forlængelse af udforskningen ud for Grønlands kyst. Efter at have udført boringer i 4 ud af 10 brønde, har vi sikret os en betydelig mængde eksklusiv data og viden om området, lyder det således i rapporten.

Denne sommers boringer koster selskabet 3,1 milliarder, ifølge deres egen angivelse. Og den resultatløse boring i LF7-1 brønden i Lady Franklin-feltet  har foreløbigt kostet en halv milliard, men selskabet forventer, at dén udgift ender med at stige til 772 millioner kroner.