Cairn opgiver endnu en boring

Der er risiko for, at olieefterforskningsselskabet Cairn Energy nu for andet år i træk må erkende, at deres boringer efter olie ud for Grønlands kyster ender uden resultat.
Skrevet af Karsten Sommer
28. september 2011 06:47

Cairn Energy meddeler i hvertfald i dag på deres hjemmeside, at prøveboringerne i den såkaldte Napariaq Blok små 400 kilometer ud for Aasiaat, er endt resultatløse.

- Boreplatformen Leiv Eiriksson, der denne sommer har boret ved Napariaq på 293 meters dybde, har indstillet sit arbejde i dette område, og borehullet er blevet lukket og forladt, skriver Cairn i dagens meddelelse.

De oplyser videre, at Leiv Eiriksson-boreriggen nåede ned i 2.977 meters dybde uden at finde tegn på olieforekomster.

Boresæsonen i de nordlige områder, såsom Aasiaat, lukker om kort tid, men Cairn kan stadig håbe at Leiv Eiriksson får held med sig, når den nu sejler sydpå, og genoptager boringerne i den såkaldte Atammik-blok, hvor boreriggen tidligere i år borede efter olie.

Den boring blev afbrudt da Cairn valgte, at lade Leiv Eiriksson sejle nordpå til Napariaq Blokken, som man nu har opgivet.

Også boreplatformen Ocean Rig Corcovado er nu ifølge Cairn Energy søgt sydpå, hvor den vil bruge resten af boresæsonen på at lede efter olieforekomster på 1045 meter vanddybde i Atammik-blokken, der befinder sig små 200 kilometer ud for Nuuk.