Cairn mister milliarder efter tomme brønde

Cairn Energys værdi er faldet med over to milliarder kroner, siden det kom fra, at Lady Franklin-brønden i Davis Strædet er uden olie.
Skrevet af Rune Langhoff
05. august 2011 10:00

Det fald skete på kun en dag, hvor investorere og aktieanalytikere altså straffede olieselskabet hårdt.

Det skriver avisen The Herald Scotland.

Beløbet svarer til over halvdelen af, hvad det overhovedet koster Cairn Energy at lave olieefterforskning i Grønland i år. En investering, der er prissat til 400 millioner pund, mens faldet på over to milliarder kroner altså svarer til omtrent 250 millioner pund.

Cairn Energys aktier har i det hele taget været hårdt ramt af de indtil videre frugtesløse bestræbelser på at finde olie. Aktierne er faldet 13 procent den seneste måned, og er på det laveste niveau i over 18 måneder.

Cairn Energy fastholder efter offentliggørelsen af deres udeblevne oliefund, at selskabet fortsat er optimistiske, når de skal vurdere deres chancer for at finde olie ved Grønland.  

Og måske er selskabet ved at sikre, at der trods alt kommer penge et eller andet sted fra. Senere på måneden vil Cairn Energy nemlig offentliggøre, at de påbegynder olieefterforskning i den østlige del Middelhavet. Det skriver Bloomberg.com uden at Cairn Energy dog vil gå i detaljer om det forestående nye efterforskningsforsøg.