Cairn glæder sig over godkendelse

Cairn Energy er sikre på, at det er deres høje sikkerhedsstandarder, der har overbevist Naalakkersuisut.
Skrevet af Rune Langhoff
16. juni 2010 10:29

- Vi glæder os over, at godkendelsen er kommet.

Det er den umiddelbare reaktion fra Cairn Energy, der tilføjer:

- Cairn er blevet oplyst om, at Grønlands Selvstyre har givet den formelle godkendelse til to af de planlagte fire boringer, som Cairn i 2010 vil gennemføre ved Diskoøen ud for det vestlige Grønland, skriver Cairn Energy.

- Godkendelsen er et resultat af de bestræbelser, som Cairn Energy og dets partnere har gjort sig sammen med det grønlandske Selvstyre for at leve op til de sikkerhedsstandarder, som myndighederne kræver.

Derudover fastslår Cairn, at selskabet betragter sin strategi som robust, og at Naalakkersuisuts godkendelse er et rutineskridt på vejen mod etableringen af en olieprøveboring.

Cairn Energys interesse for Grønland har udviklet sig over de sidste 3 år, og det område, som de interesserer sig for, har et areal på 72.000 kvadratkilometer, hvilket er over halvanden gange større end Danmark.

Endelig lover Cairn Energy, at selskabet i forbindelse med boringerne vil oplære grønlændere, så de har muligheden for at arbejde i fremtidens olie- og gasindustri. Olieselselskabet lover også, at det vil bruge grønlandske servicetilbud som Air Greenland, Royal Arctic Line med videre, hver gang det er muligt. Til sidst fastslår Cairn, at de vil støtte miljøforskningen i Grønland med op til 18 millioner kroner.