Cairn fandt ingen olie

Olieselskabet Cairn har nu lukket og slukket for denne prøveboresæson i Grønland. Deres sidste to brønde ved Atammik er forseglet og forladt, og skotterne er draget hjemad med uforrettet sag.

Deres bedste kort på hånden var AT7-brønden 200 kilometer vest for Nuuk, hvor selskabet tidligere på måneden stødte på et sandlag, der kunne indikere olie eller gasforekomster.

Men den viste sig at være en bet. Den dyre såkaldte MDT-undersøgelse, som de satte i gang af den grund, kunne nemlig ikke fastslå den kulbrinte, som man havde håbet. Et sæt prøver er dog sendt til laboratorieanalyse i Storbritannien.

Den anden brønd, der ligger 180 kilometer fra Nuuk, kunne heller ikke mønstre nævneværdige mængder af kulbrinte og er således også opgivet.

Selskabets planer for næste år er stadig ikke fastlagte. Men Cairn forventer i løbet af 2012 at have færdiganalyseret prøverne fra de seismiske undersøgelser, der i øjeblikket er i gang i bl.a. Baffin-bugten, og som foreløbig har vist små udsivninger af olie og gas.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt