Cairn Energy sætter alt ind på at finde olie

Cairn Energy giver deres grønlandske olieeventyr lang snor. Men de vil ikke kaste penge efter olieefterforskningen for evigt.
Skrevet af Rune Langhoff
26. juni 2010 15:29

Allerede nu har deres engagement i Grønland dog haft effekt, siger selskabets kommercielle og juridiske direktør, Simon Thomson.

Cairn Energy er villig til at poste mange penge i deres søgen efter olie i grønlandske farvande.

Men de vil ikke kaste penge ud af vinduet for evigt.

Det fortæller olieselskabets juridiske og kommercielle direktør, Simon Thomson.

- Vi bliver nødt til at være stædige, og det er vi, men der kommer et tidspunkt i enhver olieefterforskning, hvor man må se på sine muligheder, hvis der ikke kommer noget ud af ens forsøg, siger Simon Thomson.

Han understreger videre:

- Det vigtige er, at vi har lovet at blive ved i 2-3 år. Det er lang tid og udtryk for et stort engagement fra vores side, siger Simon Thomson.

- Vi har allerede mere end opfyldt de krav, som Naalakkersuisut har stillet til os i forbindelse med olieefterforskningen. Vi prøve at finde olie så hurtigt vi kan, mens vi samtidig har sikkerheden i top.

Samtidig fortæller Simon Thomson, at Cairns grønlandske engagement allerede har haft effekt.

- Vi har tiltrukket interesse fra resten af olieindustrien, så de også får øjnene op for Grønland. Vi er i gang med at gentage det vi gjorde i Sydøstasien, hvor vi var en katalysator for udvikling. Industrien kigger på hvad Cairn gør og bliver inspireret af vores virke, siger Simon Thomson

Han understreger endelig, at man ikke ved om selskabet finder olie, men at de gør, hvad de kan:

- Der er ikke garanti for, at vi finder olie, men vi vil gøre vores bedste, og vi har i hvert fald den bedst tilgængelig teknologi, siger Simon Thomson, juridisk og kommerciel direktør for Cairn Energy.