Cairn borer endnu engang forgæves

Cairn Energy forsegler og forlader nu en dybtvandsboring i Eqqua-blokken vest for Aasiaat, da boreskibet Ocean Rig Corcovado her hverken har fundet olie eller spor efter gas. Det oplyser det skotske olieselskab.

Længere ude på havet, men på langt lavere vand, er riggen Leiv Eiriksson i gang med at kæmpe sig vej ned til den endelige boredybde i Napariaq-blokken, og det er hårdere arbejde end forventet, oplyser Cairn Energy.

Delta-boringen her følger op på sidste års Alpha-boring, hvor spor efter olie blev lokaliseret. Denne gang har man indtil videre dog kun mødt sparsomme tegn på kulbrinte, lyder det.

Når Corcovado har forseglet sin dybtvandsboring, og Leiv Eiriksson færdiggjort boringen i Napariaq-blokken, sejler de begge tilbage sydover for at slutte sæsonen med hver en boring ud for Nuuk.

Her forseglede man for kun en måned siden en frugtesløs boring, selskabet ellers havde haft særligt høje forventninger til på baggrund af de seismiske undersøgelser.

Cairn Energy forventede forud for sæsonen at bruge godt tre milliarder kroner på sit boreprogram i år. Nu hvor sæsonen nærmer sig sin afslutning altså fortsat uden held, men i en kortfattet udtalelse understreger direktør Simon Thomsen, at selskabet ingenlunde har opgivet at finde olie her i landet.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt